Sådan gør du (se evt. nedenstående billede):
Tilslut strøm til anlægget (der kan godt komme øl ud, selvom der ikke er strøm på). Anlægget skal stå minimum 4 timer før brug.
Udskænkningssøjlen (A) opsættes først.
Manometeret (B) skal skrues godt på kulsyreflasken (brug nøglen). Vent med at lukke op for kulsyren.
Anstikker nøglen (C) anbringes i fustagen og drejes ca. ¼ omgang med uret
Der åbnes for øllet ved at klemme det sorte håndtag ned på fustagen.
Luk op for kulsyren og tap øl. De første par glas er vand fra rensning af anlægget. Når der tappes øl skal håndtaget (D) åbnes helt for ikke at give skum og glasset skal holdes skævt under hanen.
Vi vejer altid kulsyreflasken før levering, så vi er sikre på at, I har nok kulsyre til
det antal fustager I har bestilt
Hvis der opstår problemer, kontroller først problem:
Øllet skummer, når der udskænkes. Se mulige løsninger nedenfor i punkt: 1 – 2 – 3 – 4
Øllet er fladt. Se mulige løsninger nedenfor i punkt: 1
Øllet er ikke koldt (8 grader). Se mulige løsninger nedenfor i punkt: 2 – 4
Intet øl kommer ud af hanen, når denne åbnes. Se mulige løsninger nedenfor i punkt: 5
Mulig løsning:
- Kulsyreflasken er ikke tilsluttet korrekt, eller der er ikke skruet/åbnet for kulsyren. Eller også er kulsyren tom
- Anlægget er ikke tilsluttet strøm eller er ikke tilsluttet de 4 timer før brug, som vi anbefaler
- Er betjeningen af udskænkningshanen rigtig? (Hanen skal åbnes helt med en hurtig bevægelse)
- Kontroller at der er strøm til anlægget. Kompressoren kører ikke hele tiden men når den kører kan det høres svagt. NB. Vigtigt at fadølsanlægget har sin egen stikkontakt eller fase
- Fustagen er ikke tilsluttet korrekt (Koblingen skal sidde rigtigt på fustagen) eller også kan fustagen være tom
Hvis det ikke hjælper, ring til vores vagttelefon på 5943 1132 og tryk 0